Wednesday, November 10, 2010

(DODKL) Harun Bangla

Original entry blog dari otak dan kepala lutut (DODKL), expot ke sini.

* entry ini ada carutan direct tanpa tapisan finas. Sila blah kalo anda belum cukup umur. *

Kat site aku ade sorang budak keja chainman nama harun. Harun seorang bangla. Nama penuh harun ar-rashid. Umur ikut paspot 25 tapi umur sebenar 17. Umur kasi tukar sebab mau datang kirja malaysia juga.

Harun budak baru. Cakap melayu tak pandai mana. Selalu belajar ngan mat-mat indon. Dia takde geng ngan bangla, budak-budak jambu macam harun bangla-bangla tua geram nak liwat. So dia di asingkan.

Satu hari kat kantin, aku tengah minum ngan supervisor. Aku minum air nescafe ais wat cicah roti kaya. Harun datang sengih-sengih sambil order makanan. Pastu aku dengar harun kena maki hamun dek mak cik kantin.

"Woit harun, meh sini kau" aku panggil harun. "Apasal la aunty tu marah kau?" sambung aku.

"Tada tau juga bos. Saya bili ini roti ini air, bagi duit, lepas saya cakap puki cantik, dia marah juga." harun menerangkan keadaan dengan penuh yakin.

Aku dan site supervisor tergolek-golek pecah perut. Air nescafe ais aku da wat cicah meja. Sialan betul, "Mana kau belajar?"

"Itu indon ajar bos. Apa salah saya bos?" harun mula rasa bersalah.

"Puki cantik tu kau nak kata ape?" site supervisor aku mencelah.

"Hah? Bos, saya mau cakap thank you juga. Melayu cakap ape bos?" harun semakin sedar kesalahan nya.

"Ape la bebal sangat indon tu. Thank you dalam melayu ialah PUKIMAK LU. Cakap kuat-kuat. Tau. Tapi sebab kau da salah ngan aunty tadi pegi SORRY dulu, cakap kat aunty tu, LANCAU. Faham?" panjang site supervisor menerangkan kepada harun dengan muka konfiden. Aku kat sebelah da bengkak jantung tahan gelak. Kesian pun ade.

"Lancau tadi aunty, saya mahu cakap pukimak lu juga."

Dari kejauhan aku dengar harun kena maki. Site supervisor aku da lari menyorok dalam opis awal-awal.

4 comments:

S.U.R.I.A. said...

penah baca kat blog dulu.....bengonnngg itu harun

S.U.R.I.A. said...

pakcik...ur blog manyak bagus...cpt2 letak iklan nuff...cari duit xtra ma...

ayarasmin said...

holoh holoh holoh..kesian kat harun tuh.mesti xsampai sebulan dah terer mencarut marut semua.nih encik mengkarut la ajar nih..aigooo..(sambil geleng kepala)

nadiahmad said...

expot ke sana, impot ke sini bro!