Saturday, March 12, 2011

Ulat.

Aku ke stesyen bas MBKT. Mencari tiket bas. Dengan langkah yang yakin, aku melilau mencari kaunter.

"Bang, nak gi mana bang?" tanya seorang ulat dengan kerek. Aku tak layan. Aku angkat tangan tanda bantuan tidak diperlukan dan terima kasih. Aku tahu apa aku cari.

"Hek-eleh, orang tanya tak nak jawab plak." sound ulat tersebut.

Aku panas. Aku buat u-turn 180 darjah ke kanan dan balas sound, "Gua nak pegi Bandar Tun Razak Pahang, lu ade tiket?"

Ulat itu terkulat-kulat, "Abang try cari kat kaunter Maraliner kat hujung sana ye."

"Hah, memang gua cari Maraliner pon, lu tak bagitau pun gua tau. Kan dah bazir masa gua layan lu. Air liur gua pun bazir jugak. Tu tak kira kalori yang dah terbazir lagi." gua terus blah cari maraliner.

4 comments:

IMANIS AINI said...

wah.. bandar tun rzk? kg aku tu.. welcome to ktg.. hehe.. blik umah mntua ke???

muhammad said...

haah...umah MIL. umah kamu mane? leh gi raya...hahaha

fark said...

ok, muhammad kat atas tu aku jugak. demit ape byk sgt identity ni...haha

IMANIS AINI said...

hahaha... umah dkt ngn msjd ktg 4.. hehe... dtg ry t bwk wit ry skali.. sy budak sekolah lg.. ngehngeh